Esteettömyyskonsultointi

Esteettömyyskonsultointi sisältää palveluiden ja tilojen saavutettavuuden epäkohtien havainnoimisen ja ratkaisujen esittämisen.

Esteettömyyskonsultointia kunnille, yrityksille ja yksityisille.

Maailma ei ole valmis, tai reilu, saati nyt tasa-arvoinen. Omakohtaisella 20 vuoden perstuntumalla pyörätuolin käyttäjänä neliraajahalvauksen ansiosta sen joutuu päivittäin toteamaan. Esteettömyyden saralla on paljon tekemistä. Tarjoan siis käytännön kokemukseni käyttöön, samalla hyödyntäen rautalankaohjeita jotka tarjoavat säädökset.

HJ Visions ja tuottaa esteettömyyskonsultointia yksityisasuntoihin ja julkisiin tiloihin.

Ratkaisuja haetaan toimivuuden ja turvallisuuden kautta, eli aina ei ole tarve tehdä ”by the book”. Yksinkertainen on kaunista, enkä nyt todellakaan puhu itsestäni.

Esteettömyyskartoitukset

Hinnoittelu esteettömyyskonsultoinnille

Kustannukset

46,00€/h / erikseen sovittava tapauskohtainen veloitus/palkkio.

Hinnat sisältävät ALV24%

Esteettömyyskonsultoinnin sisältö

Esteettömyyden ja saavutettavuuden tavoite on saada ihmiset samalla viivalle palveluiden ja tilojen käytettävyydessä huomioiden turvallisuus.

Esteettömyyttä arvioitaessa määritetään siis ovatko ympäristö, sekä tilat käytännölliset ja turvalliset apuvälineiden käyttäjille, sekä aistipuutoksia omaaville henkilöille. Yksityishenkilöiden kohdalla pohditaan persoonallisia ratkaisuja tilojen käytettävyyteen, päämäränä maksimoida omatoimisuus.

Määritetään epäkohdat, pohditaan epäkohtien poistamiseen kustannustehokkaat ratkaisut, jotka pohjautuvat säädöksiin, käyttäjien toiveisiin ja turvallisuuteen.

Esteettömyyden kuuluisi olla itsestäänselvyys rakentamisessa, saneeraamisessa ja infrassa, näin se ei ole. Kun esteettömyys kulkee suunnittelupöydällä mukana koko projektin ajan, niin se säästää kustannuksissa ja lisää käyttäjien itsemääräämisoikeutta. Pohdi hetki, miltä sinusta tuntuisi, jos et pääsisi julkiseen kaikille avoinna olevaan tilaan, et voisi mennä omalle parvekkeellesi, tai et pääsisi ulos ovesta ilman apua?

HJ Visions Esteettömyyskonsultointi